Skjermbilde.JPG

Natt til 6. september lanserte Nissan den nye Leafen i Japan og den norske prisen er gjort kjent. Her stiller Agva Kraft sin egen elbilentusiast spørsmålet om den står til forventningene.

Det var stor spenning knyttet til både utseende, ytelse og ikke minst rekkevidde da nye Nissan Leaf ble lansert i Japan i natt. Vi har tidligere stilt spørsmålet Hvem kommer først i mål? Det vi da tenker på er å komme opp med en god sistegenerasjons familiebil til en overkommelig pris og med en leveringstid som ikke er for lang.

Nye Leaf har etter sin mening gjort et solid ansiktsløft. -Nå ser den ikke lenger ut som en "elbil", men en bil, sier Markus Nordquist, elbilentusiasten i Agva Kraft. -Men vi hadde håpet på en lenger rekkevidde. Selv om den er økt godt, er den ikke som Tesla 3 eller Opel Ampera-E som vi hadde forventet.

Etter den japanske JC08-standarden vil rekkevidden være på 400 km. Dette er imidlertid en standard som mange anser som i overkant positiv og ifølge tek.no vil rekkevidden etter den amerikanske EPA-standarden være på 247 km.

Motoren blir også sprekere enn tidligere. En økning fra 80 til 110 kW, eller tilsvarende 147 hestekrefter, gjør at bilen sparker langt bedre fra seg. Andre detaljer er Propilot som hjelper deg med parkering og filskifte, og ePedal som gjør at du sjelden rører bremsen. I hovedsak skal det altså være nok å bruke gasspedalen til å regulere farten både oppover og nedover.

For få minutter siden ble den offisielle prisen kjent. Grunnmodellen kommer på kr 283.900. Leaf er den mestselgende bilen både i Norge og resten av verden og den nye modellen ligger an til en leveringstid i Europa allerede i januar neste år. - Nissan har tatt et stort skritt i rett retning, dette vil bli en stor Norgesfavoritt, avslutter Nordquist i Agva Kraft.