Skjermbilde.JPG

Vi er en kraftleverandør med stort digitalt fokus, og da er det morsomt å oppfordre til bruk av noe så gammeldags som tekst-TV, sier markedssjefen i Agva Kraft. Det er ved overgangen til vintertid han kommer med denne ikke helt moderne oppfordringen.

Natt til søndag, kl 0200, stilles klokken en time tilbake til såkalt normaltid, eller vintertid. Nå har vi klokke på veggen, komfyren, pulsklokken og telefonen, og det er aldri helt lett å vite hvilken av enhetene som er automatisk oppdatert. Derfor oppfordrer markedsdirektøren i Agva Kraft, Bjørn Arctander, til å rett og slett sjekke tekst-TV. -Der bør du få ryddet opp i forvirringen, flirer Arctander.

-Opprinnelig var faktisk sommertid et ENØK-tiltak. Agva Kraft har et samarbeid med WWF om å gi ENØK-råd, men det er nok mye som er mer effektivt enn sommertid, sier Arctander.

I Russland har de rett og slett sluttet å stille klokken mellom sommer og vinter og det har også en del andre land. Nå er Finland på banen og jobber for å avvikle ordningen med sommertid som er regulert i EU gjennom et EU-direktiv.

Huskeregel for å huske hvilken vei klokken stilles:
Tenk på hagemøblene. På våren settes de frem, på høsten settes de tilbake!