Er det bare storbedrifter som skal ta miljøansvar?

Det er ingen tvil om at et grønt skifte er i gang og vi ser en stor forskjell fra hvem som presser det frem. Tidligere var det i all hovedsak organisasjoner og noen politikere som kjempet frem miljøvennlige løsninger. Nå kommer mye av både innovasjon og krav fra markedet og nærlingslivet. Dette kan også småbedrifter ta del i, sier markedsdirektøren i Agva Kraft.

Vindkraft

Vindkraft

- Det er mye småbedrifter også kan gjøre, sier Bjørn Arctander, markedssjef i Agva Kraft. Ofte er det små ting som søppelhåndtering og bevissthet i forhold til reiser som teller. En av de enkleste tingene du kan gjøre er å sørge for at bedriften din handler inn opprinnelsesgarantert strøm. Varedeklarasjonen for 2016 viser en mix på kun 14% fornybar energi, og det er ikke særlig imponerende for en nasjon som produserer en masse grønn kraft.

Opprinnelsesgarantier innebærer at du er garantert at pengene du betaler går til produksjon av fornybar strøm. Dermed får grønn energiproduksjon bedre betalt og det presser etter hvert frem et skifte.

Solceller

Solceller

Agva Kraft leverer kun opprinnelsesgarantert strøm, både til private og bedrifter. Dette er inkludert i prisen hos oss i motsetning til hos de fleste andre strømleverandører.