front_picture_1440x510.jpg

Søndagens TV-aksjon ble en kjempesuksess. Til tross for en rekke utfordringer fikk WWF inn store midler til sine prosjekter for å unngå plast i havet i Asia. Kundene til Agva fikk vår interne Spleis til å bli en suksess.

Endrede forutsetninger

Søndag 18. oktober gikk TV-aksjonen av stabelen. Dette har over år etablert seg som en god tradisjon i Norge og vi er vant til å ta bøssebærerne godt imot. Denne gangen gjorde smittesituasjonen det slik at arrangørene måtte tenkte nytt. I stedet for bøssebærere ble det digitale bøsser og kreative løsninger. Ingen visste hvordan det skulle gå – og nå har vi fasiten: Det gikk kjempebra, og siste telling viser nesten 216 millioner kroner!

Agva sine kunder topper listen

Agva Kraft lanserte en uke i forrige veien sin Spleis-konto der vi matchet hver krone med 1 krone frem til 100.000 kroner. Denne ble lansert gjennom nyhetsbrev og Agvas facebookkonto. Spleisen gikk over all forventning og sammen har vi hittil klart å samle inn 261.275 kroner til denne viktige saken. Så vidt vi kan se utgjør dette en andreplass i hele Viken fylke! Med Agvas kunder og venners bidrag kan vi forhindre at 93.600 tonn plast havner i havet!

Picture_in_article.jpg

Den gode saken

TV-aksjonen i år går ikke til WWF i Norge, men til 4 konkrete og definerte prosjekter i Sørøst-Asia som har som formål å redusere plast i havet. WWF tar plasten ved roten ved å etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900 000 mennesker i Sørøst-Asia. Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand står for en tredjedel av all plastforsøplingen i verdens hav, derfor er det viktig for WWF å ta grep i denne regionen.

Med midlene fra årets TV-aksjon skal WWF:

  • Etablere og forbedre avfallssystemer

  • Samle inn og resirkulere søppel

  • Lære opp elever og lærere om konsekvensene av plast for helse og miljø

  • Kutte bruken av unødvendig plast

  • Ansvarliggjøre bedrifter som forsøpler

Hvorfor engasjerer Agva seg i havet?

Vi er opptatt av å gjøre det vi kan for å ta vare på verdenshavene, nå og i fremtiden. I flere år har vi støttet arbeidet til WWF for å bremse klimaendringene og stanse tapet av natur. Nå setter vi inn et ekstra støt for å kunne bidra til et renere hav. Sammen kan vi gjøre en forskjell.