I morgen er det igjen Earth Hour og kl 2030 er det tid å slå av lyset i en time. Dette er faktisk 12. året på rad og minst 180 land er med.

Agva Kraft har en samarbeidsavtale med WWF. Denne organisasjonen som startet med å jobbe for truede dyrearter har etter hvert blitt en svært viktig aktør globalt i arbeidet for å redusere klimaendringer. En av prosjektene de har jobbet med er Earth Hour.

Earth Hour startet i 2007 som en markering i Sydney. Siden har den eksplodert og det har vært opp til en milliard mennesker som slukker lyset denne dagen. WWF Norge skriver på sine hjemmesider at budskapet er: «Vi må løse klimakrisen og hindre at natur forsvinner i dramatisk tempo.»

-Earth Hour er svært viktig for bevisstgjøringen rundt problematikken, sier Bjørn Arctander, markedsdirektør i Agva Kraft. - Det viktige er ikke i seg selv strømmen vi sparer ved å slutte lyset en time, men at det på en tydelig og visuell måte minner oss om hvor viktig det er å gjøre noe for å beskytte kloden mot menneskeskapte klimaendringer.

WWF Norge skriver følgende på sine nettsider:

«Fra Samoa til Cook Islands

Earth Hour starter klokka 20.30 i alle land, gjennom tidssone etter tidssone. Øygruppen Samoa er først i rekken mens Cook Islands får avslutte markeringen. Siden starten har en lang rekke verdenskjente landemerker sluttet opp om markeringen og gått i svart: Eiffeltårnet i Paris, Colosseum i Roma, pyramidene i Egypt, Slottet i Oslo, Akropolis i Athen, Victoria Harbour i Hong Kong, Brooklyn Bridge og Golden Gate Bridge i USA, Sydney Harbour Bridsge i Australia, Taipei 101 i Taiwan og Freedom Monument i Latvia.»

shoot_print_005.jpg

Vi oppfordrer alle til å finne frem pledd, ha noe godt i glasset eller koppen og slukke lyset fra kl 2030 til 2130 i morgen kveld.